Ingrediënten
  • 90 gram havermout, kleine vlokken
  • 45 gram havermout, grove vlokken
  • 40 gram volkoren meel
  • 4 eetlepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • Een halve eetlepel zout
  • 55 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 250 gram appelmoes
  • 115 gram gedroogde kersen
  • 50 gram pure chocolade, gehakt
Roos
15 + 30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 90 gram havermout, kleine vlokken
  • 45 gram havermout, grove vlokken
  • 40 gram volkoren meel
  • 4 eetlepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • Een halve eetlepel zout
  • 55 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 250 gram appelmoes
  • 115 gram gedroogde kersen
  • 50 gram pure chocolade, gehakt

Deze koekjes eet je zonder schuldgevoel op

Denk jij bij ‘gezonde koekjes’ gelijk aan een smaakloze hap? Dat is echt niet nodig. Tegenwoordig bakken we de lekkerste havermoutkoekjes die ook nog eens goed voor de lijn zijn. Zo kun je met een gerust hart een tweede – of derde – koekje naar binnen werken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gezonde havermoutkoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Mix in een middelgrote kom de havermout, bloem, bakpoeder, het kaneel en zout met elkaar.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom. Mix dit tot het een zacht geheel wordt. Voeg vervolgens het ei, vanille-extract en de appelmoes toe en mix opnieuw goed door.
  • Voeg het droge mengsel bij het natte mengsel en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de gedroogde kersen en pure chocolade toe.
  • Schep balletjes uit het deeg en leg dit op het bakpapier. Druk de balletjes vervolgens plat, maar zorg ervoor dat de boel elkaar niet aanraakt.
  • Bak de koekjes ± 12 minuten in de oven.
  • Genieten maar!

Lees ook: Deze fruitsoorten passen het best in een koolhydraatarm dieet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish