Ingrediënten
  • Voor de topping:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen, geperst
  • 1 eetlepel oregano
  • Een halve eetlepel gedroogde rode chilipepers
  • Peper naar smaak
  • Een teen knoflook, geperst
  • 150 gram fetakaas
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 45 gram olijven, gehalveerd
  • 40 gram komkommer, gesneden
  • Een halve rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse dille, gesneden
  • Voor de zalm:
  • 1 limoen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 4 stukken zalmfilet
  • Peper en zout naar smaak
Roos
20 + 50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de topping:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen, geperst
  • 1 eetlepel oregano
  • Een halve eetlepel gedroogde rode chilipepers
  • Peper naar smaak
  • Een teen knoflook, geperst
  • 150 gram fetakaas
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 45 gram olijven, gehalveerd
  • 40 gram komkommer, gesneden
  • Een halve rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse dille, gesneden
  • Voor de zalm:
  • 1 limoen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 4 stukken zalmfilet
  • Peper en zout naar smaak

Deze zalm uit de oven is lekker én gezond

Ben jij gek op een stukje zalm? Steek ‘m dan eens in een Grieks jasje. Door een aantal Griekse ingrediënten toe te voegen en de zalm te bereiden in de oven, maak je van dit stukje vis een feestje. Serveer de zalm met een frisse salade en je gezonde maaltijd is gereed. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Griekse zalm uit de oven:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Maak eerst de topping voor de zalm. Doe de olijfolie, het citroensap, de knoflook, oregano, rode chilipepers, peper en feta in een kom. Roer goed door, dek af en zet in de koelkast.
  • Leg de uienringen en citroenplakjes op de bodem van een ovenschaal. Leg de zalmfilets, met de huid naar beneden, hier bovenop. Breng op smaak met peper en zout en plaats voor ± 20 minuten in de oven.
  • Haal de topping uit de koelkast en voeg de cherrytomaatjes, olijven, komkommer, rode ui en dille toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Giet de topping over de zalm en serveer de zalm vervolgens op een bedje van rucola.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish