Roos

Wij leggen je uit wat het OMAD dieet precies inhoudt

De een zweert bij het skippen van koolhydraten, terwijl de ander het aanpassen van de portiegrootte als perfecte afvalmethode ziet. Er zijn ontiegelijk veel verschillende diëten – en elke variant heeft zo zijn haken en ogen. Een – voor ons – nieuwe manier van afvallen wordt ook wel het ‘OMAD dieet’ genoemd. Het dieet is ontzettend populair, maar knap lastig vol te houden. Wij leggen je uit hoe dit dieet precies werkt. 

Het OMAD dieet

Het OMAD dieet is eigenlijk een extremere vorm van intermitterend vasten. Bij intermitterend vasten nuttig je de eerste maaltijd rond 12:00 uur en de laatste maaltijd rond 19:00 uur. Buiten dat tijdsbestek eet je niets, waardoor je mogelijk afvalt. Het OMAD dieet gaat nog een stapje verder, aangezien je je bij dit dieet maar bij één maaltijd per dag houdt. Vandaar de naam OMAD, oftewel One Meal A Day.

Hoe werkt het precies

Het OMAD dieet heeft een aantal strenge regels. Je dient namelijk de enige maaltijd die je mag, binnen één uur te eten. Het maakt daarentegen niet uit wat je eet, al wordt er wel aangeraden om een gezonde maaltijd te nuttigen. Het bord waarop de maaltijd ligt mag daarnaast niet groter zijn dan 28 centimeter én de maaltijd mag niet hoger zijn dan 3 centimeter.

Helpt dit dieet om af te vallen?

Ja, het dieet helpt om af te vallen. Of het een gezonde manier is? Volgens experts niet. Rebecca Elbaum, klinisch administratief diëtist bij het Montefiore Medisch Centrum in New York, ben je jezelf met dit dieet aan het uithongeren. Je krijgt niet genoeg calorieën binnen, doordat je je maar beperkt tot één maaltijd. Daarnaast krijg je volgens de diëtist niet voldoende vitamines en mineralen binnen, aangezien je zo weinig eet. Waarom mensen zo’n fan zijn van dit dieet? Omdat je er in een kort tijdsbestek veel kilo’s mee verliest.

Lees ook: Deze fruitsoorten passen het best in een koolhydraatarm dieet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash