29 november 2018
15 min.
2 pers.

Deze gezonde pannenkoeken zijn een ideaal ontbijtje

Kinderen zijn dol op pannenkoeken, vooral als ze gepaard gaan met een flinke lading stroop of suiker. En zeg nou zelf, ook als volwassene lusten we nog wel een paar van die lekkere, dikke pannenkoeken. Helaas zijn de normale pannenkoeken niet erg gezond, met name door de dingen die we erop doen. Heb je zin in iets lekkers maar let je op de lijn? Kies dan voor deze gezonde pannenkoeken vol eiwitten.

Leuk als ontbijtje in het weekend.

Zo maak je het:

  • Doe de havermout, hüttenkase en eieren in een blender. Doe er een snufje zout bij voor de smaak.
  • Blend zo’n 30 seconden tot een dik, lobbig geheel.
  • Zet een koekenpan op middelmatig vuur. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken als je een goede anti-aanbakpan gebruikt.
  • Lepel twee eetlepels beslag in de hete koekenpan. In een grote koekenpan kun je twee pannenkoekjes tegelijk bakken.
  • Bak de pannenkoeken totdat de randen gestold zijn en draai ze dan om. Bak de eerste kant 2-3 minuutjes en de andere kant 1-2.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Serveer je gezonde pannenkoekjes met vers fruit, jam, ahornsiroop of honing.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: arretjescake met kruidnoten en chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 45 gram havermout
  • 100 gram hüttenkase
  • 2 grote eieren