Wil je je wapenen tegen de griep? Eet dan eens vaker deze groente

Eet deze groente om de kans op griep te verkleinen

We hebben alweer een aantal koude dagen erop zitten, dus het gesnotter en genies is daarmee ook weer begonnen. Werk je op een kantoor of zit je op school, dan merk je dat je gauw wordt aangestoken door je collega’s. Zij blazen tissue na tissue vol en een paar dagen later merk je dat ook jij je niet lekker begint te voelen. De griep! Helemaal voorkomen kun je het niet, maar je kunt je immuunsysteem wel een handje helpen door vaker deze groente te eten.

Eigenlijk is het belangrijk dat je sowieso veel groente eet.

Griep

Naast het feit dat je sowieso veel groenten moet eten, is er één groente die je echt goed wapent tegen de griep: champignon. Deze kleine paddestoelen zitten namelijk boordevol vitaminen en mineralen die je immuunsysteem veel goeds doen. In de oude geneeskunde van China worden champignons al honderden jaren ingezet als iemand zich koortsig of grieperig voelt, omdat ze je lever ontgiften.

Champignon

Naast je griep aanpakken of zelfs voorkomen, zijn champignons voor nog veel meer dingen goed. Ze zijn namelijk laag in calorieën en natrium en ze bevatten ook weinig cholesterol. Je kunt de paddestoelen ook eindeloos combineren! Doe ze in de soep, door de pastasaus of in een hartige taart. Weet je niet zo goed wat je met champignons aanmoet en hoe je ze bereidt? Lees dan deze tips eens een keertje.

Groente

Gruwel jij van champignon? Eet dan op z’n minst genoeg groene bladgroente zoals spinazie en boerenkool. Ook mensen die wel regelmatig champignons eten moeten natuurlijk genoeg groente en fruit blijven eten om zich op en top fit te blijven voelen. Daarnaast is het belangrijk om genoeg te blijven bewegen en zoveel mogelijk vitamine D aan te maken door bijvoorbeeld rond het middaguur even een stukje te wandelen in het winterzonnetje. Lukt het je niet om de zon op te zoeken? Overweeg dan vitamine D-pilletjes.

Lees ook: Hier dient het kleine gaatje in de steel van de koekenpan voor

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Unsplash