Bah: Poepbacterie op ieder getest scherm in de McDonald’s

29 november 2018
Tjitske

Blijkbaar zitten de schermen in de McDonald’s onder de bacteriën

Superhandig, die zelfbedieningsschermen bij de McDonald’s! Je kunt snel selecteren wat je wilt en hoeft niet meer in de rij te staan. Bij veel filialen krijgen de zelfbedieningsbestellingen zelfs voorrang, dus jij hebt veel sneller je eten! Wij zagen hier alleen maar voordelen in. Helaas denken we er voortaan wel twee keer over na, want uit onderzoek blijkt dat op eigenlijk elk scherm poepbacteriën zitten die je flink ziek kunnen maken.

Niet iedereen wast zijn handen regelmatig…

Bacteriën

Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk hebben acht McDonald’s-restaurants onderzocht. Ze hebben daarbij een proef genomen van ieder zelfbedieningsscherm. Uit dit onderzoek bleek dat ieder scherm bacteriën bevatte die normaal gesproken in darmen of uitwerpselen zitten. Want ja, niet iedereen wast regelmatig zijn handen…

Ziektes

De microben op de schermen kunnen ernstige infecties veroorzaken die normaal gesproken alleen worden opgelopen in ziekenhuizen. Daarnaast werd de stafylokokkenbacterie ontdekt die bloedvergiftiging kan veroorzaken en ook listeria was aanwezig. Listeria kan bij zwangere vrouwen miskramen veroorzaken. Ook werd op zes van de acht schermen de proteusmicrobe gevonden. Deze zit normaal gesproken in uitwerpselen en kan bloedvergiftiging veroorzaken. Ook werd de tegen antibiotica resistente superbacterie gevonden. Ben je al misselijk?

Verenigd Koninkrijk

Let wel, dit onderzoek vond plaats in het Verenigd Koninkrijk. Maar, of de schermen in Nederland en België veel schoner zijn, vragen wij ons af. Daarom adviseren we je om na het plaatsen van je bestelling eerst even je handen te wassen, voordat je naast frietjes ook een bacterie naar binnen werkt… De klanten van de geteste McDonald’s leek het niet echt te deren. Wel vonden ze dat de medewerkers de schermen vaker schoon moesten maken en wellicht handreiniger ernaast moesten zetten zodat je na gebruik je handen kunt reinigen.

Lees ook: Deze 10 dingen mag je niet in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill