Sanne

Wist jij dit? 

Gember is heerlijk in een kop thee of als smaakmaker in een recept. Maar hoelang kun je verse gember eigenlijk bewaren? Het ziet eruit alsof het maanden goed blijft, maar is dat ook zo? Wij vertellen het je. 

In de koelkast

Hoe lang je gember kunt bewaren is afhankelijk van de plek waar je het bewaart. Veel mensen bewaren gember gewoon op kamertemperatuur, in de fruitschaal bijvoorbeeld. Dit is echter niet de meest ideale plek om de smaakmaker te bewaren. Het beste kun je gember in een afgesloten zakje in de koelkast bewaren. In de koelkast blijft gember ongeveer drie weken goed. 

Niet snijden en schillen 

Als je regelmatig gember eet, is drie weken natuurlijk best lang. We hebben het echter wel over ongesneden, ongeschilde stukken verse gember. Wanneer je gember op voorhand snijdt en schilt, zal het minder lang goed blijven. Daarnaast blijft het minder vers en neemt het een deel van de smaak weg. 

In de vriezer

Heb je iets te veel gember ingeslagen? Geen probleem. Je kunt het gewoon in de vriezer bewaren. Ook hierbij het liefst in een afgesloten zakje. Wanneer je gember nodig hebt voor een gerecht, kun je het uit de vriezer pakken en eraf raspen wat je nodig hebt. Je verwacht misschien dat gember heel hard wordt als je het invriest, maar niets is minder waar. Ontdooien is dan ook niet nodig. En het beste nieuws: in de vriezer blijft gember ongeveer een jaar goed. Wanneer je niet heel regelmatig verse gember gebruikt, kun je het dus het beste invriezen. 

Lees ook: Dit kan er met je lichaam gebeuren als je te veel gemberthee drinkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash