15 min.
2 pers.

Het perfecte ontbijt om je dag mee te starten

Begin je iedere ochtend weer met hetzelfde ontbijt en ben je wel eens toe aan wat variatie in de keuken ’s ochtends? Schuif dan je standaard granola, havermout of broodje kaas aan de kant en maak deze gezonde kaneel-pannenkoekjes eens. Met een paar ingrediënten heb je deze heerlijke pannenkoeken al binnen een kwartier op de ontbijttafel staan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Voeg in een blender de melk, ei, havermout, bakpoeder en Griekse yoghurt. Blend enkele minuten, tot er een glad beslag ontstaat
  • Maak ondertussen een mengsel van kaneel, bruine suiker en gesmolten kokosolie en voeg in een kleine spuitfles. Zet apart.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk een half kopje beslag in de pan.
  • Maak met het suikermengsel een spiraalvorm over de bovenzijde van de pannenkoek terwijl deze nog vochtig is.
  • Draai de pannenkoek om en bak tot ook deze kant gaar is.
  • In totaal kan er met dit beslag ± 4 kaneel-pannenkoekjes gemaakt worden.
  • Stapel de pannenkoekjes na het bakken op en serveer met toppings naar keuze.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Citroencake met 7Up

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gram havermout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 145 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten