10 min.
1 pers.

Met slechts drie ingrediënten en wat vers fruit zet jij deze heerlijke pannenkoekjes zo op tafel

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Bij ons komt de motivatie om gezond te gaan eten in ieder geval spontaan weer terug als we deze heerlijke pannenkoekjes zien. Ze zijn makkelijk en snel te maken, gezond én smakelijk. Stapelen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pannenkoekjes:

  • Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de toppings) in een blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag.
  • Laat het beslag een paar minuutjes staan. Zo krijgen de havervlokken de kans om de banaan en de melk op te nemen.
  • Verwarm een anti-aanbakkoekenpan met een klein scheutje olie. Schep met een soeplepel wat beslag in de pan en vorm dit tot een klein rondje. Als er nog meer pannenkoekjes naast passen, kun je er meerdere tegelijk maken.
  • Doe een deksel op de pan. Hierdoor zullen de pannenkoekjes de warmte vasthouden en luchtiger worden. Draai na 2-3 minuten de pannenkoekjes om en bak de andere kant nog eens 2 minuten.
  • Herhaal totdat al het beslag gebruikt is. Stapel de pannenkoekjes op elkaar.
  • Garneer naar wens met (vers) fruit, een scheutje siroop, kaneel en/of noten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Kokospannenkoekjes met glazuur en kokosrasp 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Big Mans World | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 120 gram havervlokken of havermeel
  • 1 grote overrijpe banaan
  • 250 milliliter melk
  • Ter garnering: vers fruit, siroop, noten, poedersuiker (optioneel)