Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 1/2 kopje volle melk voor de pannenkoekjes, 3 eetlepels voor het glazuur
  • 2 eetlepels boter (gesmolten)
  • 1/4 theelepel vanille-extract voor het beslag, 1/4 theelepel voor het glazuur
  • 1/4 theelepel kokos-extract voor het beslag, 1/2 theelepel voor het glazuur
  • 1/4 kopje geraspte kokos voor het beslag, 1/4 kopje als topping
  • 1 1/3 kopje bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 kopje poedersuiker
redacteur
25 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 1/2 kopje volle melk voor de pannenkoekjes, 3 eetlepels voor het glazuur
  • 2 eetlepels boter (gesmolten)
  • 1/4 theelepel vanille-extract voor het beslag, 1/4 theelepel voor het glazuur
  • 1/4 theelepel kokos-extract voor het beslag, 1/2 theelepel voor het glazuur
  • 1/4 kopje geraspte kokos voor het beslag, 1/4 kopje als topping
  • 1 1/3 kopje bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 kopje poedersuiker

Voor een tropisch gevoel

Van sommige recepten krijg je meteen zin in de zomer. Zo ook bij dit recept voor kokospannenkoekjes met glazuur. Hoewel de temperaturen er nog niet echt naar zijn, wanen we ons door dit gerecht alvast in een tropische omgeving. Deze pannenkoekjes zijn perfect voor een luie zondagochtend, maar kunnen ook prima als lunch of zoete snack. Ze zijn gevuld met geraspte kokos en overgoten met een glazuur van roomkaas. Yam!

Wij krijgen spontaan zin om op een tropisch strand te gaan liggen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Zet een koekenpan op het vuur en zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je begint met bakken. Wanneer de pan warm genoeg is, draait je het vuur laag.
  • Klop het ei, de melk en de gesmolten boter met een garde in een kom. Spatel vervolgens het vanille- en kokosextract erdoor, samen met de geraspte kokos.
  • Neem een aparte kom en doe hierin de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Voeg langzaam en al roerend het ei/melk-mengsel toe. Het is niet erg als het beslag nog een beetje klonterig is, zorg ervoor dat je niet te lang mixt. Laat het beslag 5 minuten rusten, het zal wat dikker worden. Wanneer het beslag té dik is, voeg dan een klein beetje extra melk toe.
  • Doe een klontje boter in de hete pan. Giet vervolgens een kleine portie beslag in de pan en maak hiervan een klein pannenkoekje. Bak een paar minuten per kant. Herhaal dit proces tot je geen beslag meer over hebt.
  • Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven of door ze goed af te dekken met aluminiumfolie. Meng in een kom de melk, poedersuiker, vanille- en kokosextracten. Druppel het glazuur over de kokospannenkoekjes en gebruik wat geraspte kokos als topping.

Lees ook: 7x veelgemaakte fouten tijdens het pannenkoeken bakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

3 Bron: The Spruce | Beeld: Videostill