Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld
  • 435 gram enchiladasaus
  • 1/2 limoen, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 4 courgettes
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • Zure room, voor garnering
  • Verse koriander, voor garnering 
Sanne
45 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld
  • 435 gram enchiladasaus
  • 1/2 limoen, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 4 courgettes
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • Zure room, voor garnering
  • Verse koriander, voor garnering 

Perfect voor een gezonde start van het jaar

Begin jij het nieuwe jaar ook met het goede voornemen om gezonder te leven? Dat hoeft niet te betekenen dat je niks lekkers meer kunt eten. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw favorieten nog gewoon op tafel zetten. Neem deze enchilada’s gemaakt van courgette. Ontzettend lekker én een stuk gezonder dan met tortilla’s. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de enchilada’s van courgette:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Doe de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de uien toe. Bak tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe en roer door elkaar.
  • Voeg de zwarte bonen, maïs, 290 gram enchiladasaus, limoensap, zout, komijn en chilipoeder toe aan de pan en roer tot alles gecombineerd is. Roer door tot het net kookt. Zet opzij.
  • Snijd het uiteinde van elke courgette eraf en gebruik een dunschiller om elke courgette in brede reepjes te schillen.
  • Leg 4-5 courgettereepjes op een bord en schep een grote lepel vulling op de bodem van de reepjes.
  • Vouw de uiteinden van de courgette over de vulling en blijf strak rollen.
  • Leg de courgetterolletjes in een ovenschaal.
  • Schep de resterende enchiladasaus erover en bestrooi met kaas.
  • Bak 15-20 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten.
  • Garneer de enchilada’s van courgette met zure room en koriander.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Met deze kleine aanpassingen zeg jij de feestkilo’s snel gedag

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty