Madelon Pathuis
5 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Limoncello
  • Mousserende wijn
  • Bruiswater
  • Citroen
  • Munt
  • Ijsblokjes

Deze cocktail moet je proberen

Nu de zomer echt is begonnen ben jij vast op zoek naar een heerlijke verfrissende cocktail. Probeer daarom eens deze bekende variant van de Aperol Spritz: de Limoncello Spritz. In tegenstelling tot de Aperol Spritz heeft deze variant absoluut geen bitter tintje, maar is hij juist heerlijk zoet tot de laatste slok. Wij leggen uit hoe je hem maakt!

Aan de slag

Deze variant van de populaire Aperol-spritz heeft een heldere citroensmaak en wij vinden hem zelfs beter dan het origineel. De Limoncello Spritz is bruisend, fris, een tikje zuur en heerlijk zoet. Het enige wat je nodig hebt om deze cocktail op tafel te zetten is een groot glas, ijsblokjes, Limoncello, bruiswater en mousserende wijn.

  • Doe 60 milliliter Limoncello in een glas met ijs en roer dit goed door.
  • Voeg hier vervolgens 90 milliliter mousserende wijn aan toe.
  • Doe ook 30 milliliter bruiswater in het glas en roer de cocktail goed door.
  • Top af met een blaadje munt en een schijfje citroen.
  • Genieten maar!

Dit zijn de traditionele verhoudingen, je kan de cocktail zo sterk maken als dat je zelf wilt.

Lees ook: Cocktail om te nippen: Werthers likeur met zoete karamelsmaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: A Couple Cooks | Beeld: Pexels