Ingrediënten
  • 100 gram noedels
  • 1 eetlepel raapolie (plus een beetje extra voor het frituren)
  • 30 gram gember (in kleine reepjes gesneden)
  • 1 groene paprika (zonder zaadlijsten, in reepjes gesneden)
  • 165 gram prei (in dunne reepjes gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine miso
  • 160 gram taugé
  • 100 gram erwten
  • 160 gram babyspinazie
  • 2 grote eieren
  • 1 rode peper (in reepjes gesneden)
Jasmijn
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram noedels
  • 1 eetlepel raapolie (plus een beetje extra voor het frituren)
  • 30 gram gember (in kleine reepjes gesneden)
  • 1 groene paprika (zonder zaadlijsten, in reepjes gesneden)
  • 165 gram prei (in dunne reepjes gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine miso
  • 160 gram taugé
  • 100 gram erwten
  • 160 gram babyspinazie
  • 2 grote eieren
  • 1 rode peper (in reepjes gesneden)

Ideaal als je zin hebt in noedels, maar daarbij wel een gezonde keuze wilt maken

Noedelmaaltijden zijn lekker, maar niet altijd even gezond. Vooral als je een pakje noedels in de magnetron opwarmt, weet je dat je niet al te veel voedingsstoffen binnen zult krijgen. Met dit recept maak je echter een gezonde keuze, wat er zit behoorlijk wat groente in. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke miso noedels maakt.

Snel, eenvoudig en gezond

Houd je van noedels, maar niet van de veel te zoute variant die je in kant-en-klare pakjes kunt kopen? Dan is een recept met ‘losse’ noedels en een berg groenten echt wat voor jou. Wij hebben er zo eentje voor je. Snel, makkelijk te maken én gezond: wat wil je nog meer?

Zo maak je de miso noedels

  • Leg de noedels in een schaal en giet er kokend water overheen. Zet de schaal vervolgens opzij en laat de noedels zacht worden.
  • Warm de olie op in een wokpan en doe daar de gember, paprika en prei bij. Laat het een paar minuten opwarmen tot alles goed zacht is. Schep het tussendoor telkens om.
  • Voeg de knoflook en het paprikapoeder aan de pan toe en laat alles een minuut koken.
  • Giet de noedels af. Zorg er daarbij voor dat je ongeveer twee eetlepels kookwater overhoudt.
  • Pak een klein schaaltje en mix daarin het kookwater met de miso.
  • Voeg de noedels, miso mix, taugé, erwten en babyspinazie aan de pan toe en zet het vuur hoog. Schep alles goed om, net zolang tot de spinazie zacht is.
  • Pak een andere pan en bak daarin de eieren.
  • Schep de noedels op borden, leg de eieren daaroverheen en garneer het geheel eventueel met wat stukjes peper.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: veggie knoflooknoedels

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: iStock