Yentl Feenstra

Dit simpele mengsel helpt jou uit de brand

Heb jij de afgelopen tijd iets teveel van het zonnetje genoten en ben je zo rood als een kreeft? Ai, dat zal best pijn doen! Gelukkig hebben wij ook goed nieuws voor je. Mocht je geen aftersun in huis hebben, is er een fruitsoort die jou kan helpen de pijn te verlichten. Zo ben je binnen een mum van tijd van die vervelende roodheid af.

Kalmerend bosvruchten-mengsel

We zijn gek op eten, koken en alles wat daarbij hoort. Maar wist je dat veel soorten voedsel nog tig andere bijkomende voordelen heeft? Heb je bijvoorbeeld geen aftersun of aloë vera bij de hand – of werkt dit simpelweg niet goed genoeg? Er is een fruitsoort die je uit de brand kan helpen!

Dermatoloog Jessica Wu deelde een recept waarmee je je eigen kalmerende zalf maakt.  Hiervoor heb je één kop rijpe bosvruchten nodig (zoals frambozen, aardbeien en bramen) en één kop Griekse yoghurt. Je moet het fruit een klein beetje kapot prakken en vervolgens mengen met de yoghurt. Daarna smeer je een deel van het goedje op je huid. De rest bewaar je gewoon in de koelkast en kun je een paar uurtjes later weer gebruiken.

De bosvruchten bevatten een grote hoeveelheid ellaginezuur, een soort antioxidant dat de huidcellen beschermt tegen UV-stralen en de melkeiwitten in de yoghurt verzachten de ontstoken huid.

Beter voorkomen dan genezen

Toch blijft de regel: voorkomen is beter dan genezen! Smeer je dan ook altijd goed in en vermijd de zon wanneer deze op z’n sterkst is (tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags). Een verbrande huid heeft namelijk minstens drie dagen nodig om te herstellen.

Lees ook: Deze fruitsoorten dragen bij aan een gezonde huid

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels