Ingrediënten
  • 5 rijpe bananen
  • 4 gehele eieren + 1 eiwit
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • Een snuf zout
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2,5 eetlepels honing
  • Een theelepel kaneel
Roos
10 + 55 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 5 rijpe bananen
  • 4 gehele eieren + 1 eiwit
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • Een snuf zout
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2,5 eetlepels honing
  • Een theelepel kaneel

Hier kun je met een gerust hart een tweede stukje van pakken

De zoetekauwen onder ons weten het als geen ander: het is soms verdraaid lastig om die zoete trek met iets gezonds te stillen. Vergrijp jij je al gauw aan een stuk chocolade of een pak koekjes? Duik dan maar gauw die keuken in. Dit gezonde bananenbrood met blauwe bessen stilt de zoete trek en brengt maar weinig calorieën met zich mee. Win-win! 

Let op: voor dit recept gebruikten wij een cakevorm van 30 centimeter.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Voeg de bananen, 4 eieren, 1 eiwit, bakpoeder, vanille-extract, honing, kaneel, bloem, amandelmeel en zout in een kom. Mix tot een glad geheel.
  • Schep de blauwe bessen door het beslag. Tip: kies voor blauwe bessen uit de diepvries – dit is een stuk voordeliger.
  • Bak de cake voor ± 55 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of het beslag aan de prikker blijft plakken. Is dit niet het geval? Dan is-ie klaar!
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Luchtige appelcake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans