Ingrediënten
  • 115 gram gesmolten boter + extra om in te vetten
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 appels
  • 2 grote eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels bruine rum óf 3 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Optioneel: vanille-ijs
60 min.
8 pers.

Deze cake kost je slechts 20 minuten werk

Appeltaart, apfelstrudel, appelflappen: we houden van alle zoete lekkernijen waar appel in verwerkt is. Het enige is dat we niet altijd zin hebben om er een eeuwigheid voor in de keuken te ploeteren. Hoe fijn is het dan als we een heerlijk appelbaksel voor je hebben dat je maar twintig minuutjes kost om te bereiden? Deze luchtige appelcake is het werk dubbel en dwars waard. Beloofd.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de appelcake:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en vet het papier in met boter.
  • Neem een kleine kom en vermeng hierin de bloem, kaneel, het zout en bakpoeder. Zet apart.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes van ca. 2,5 centimeter.
  • Breek de eieren boven een grote kom en klop ze los met een garde. Doe de suiker erbij en klop nog 1 of 2 minuten. Voeg het vanille-extract, de gesmolten boter en de rum/appelsap toe en roer opnieuw goed door. Voeg het bloemmengsel in kleine porties hieraan toe, terwijl je tussendoor blijft roeren. Ga door totdat er een glad beslag ontstaat.
  • Spatel de appels door het beslag en giet het beslag in de taartvorm.
  • Bak de cake 35 tot 40 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is geworden. Laat de cake 10 minuten afkoelen en verwijder uit de springvorm. Laat daarna compleet afkoelen.
  • Bestrooi de appelcake met poedersuiker en serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: chocolade fudge cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 115 gram gesmolten boter + extra om in te vetten
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 appels
  • 2 grote eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels bruine rum óf 3 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Optioneel: vanille-ijs