3 keukenspullen die je hoogstwaarschijnlijk verkeerd opbergt

Maayke

Deze keukenspullen kun je veel beter op een andere manier opbergen

We hebben allemaal onze vaste gewoonten in de keuken. Hoe we dingen bewaren, opbergen en neerzetten zit al jaren in ons systeem verwerkt. Niet vreemd natuurlijk, tenzij je het verkeerd doet en je keukenspullen veel sneller beschadigen en uiteindelijk kapot zijn. Zonde, want om nu telkens nieuwe keukenspullen te kopen…

Door je keukenspullen op deze manier op te bergen heb je er veel langer plezier van!

Keukenspullen

Het is belangrijk om zorgvuldig met je keukenspullen om te gaan, mits je hier zo lang mogelijk gebruik van wil maken. Natuurlijk is het van belang dat je de spullen op de juiste manier gebruikt, maar ook hóé je ze opbergt maakt veel verschil. De onderstaande drie keukenspullen gaan namelijk een stuk langer mee als je ze op deze manier opruimt.

Wijnglazen

We kunnen niet genoeg feestelijke glazen in de servieskast zetten. Denk aan glazen voor de champagne, rode- en witte wijn. Toch gebruiken we lang niet alle glazen op regelmatige basis. Om te voorkomen dat er stof in de glazen terecht komt, zetten we deze vaak ondersteboven in de servieskast. Dit kun je beter niet doen aangezien de randen van de glazen, omdat bij dit gedeelte het glas dunner is, op deze manier sneller beschadigen. Zet de wijnglazen voortaan op de voet in de kast en spoel ze om voor gebruik.

Pannen

Eén van de lastigste spullen om op te bergen in de keuken zijn je pannen. Om zoveel mogelijk pannen in een keukenkastje kwijt te kunnen, is stapelen vaak een van de beste opties. Dit kan in principe prima, echter is het wel belangrijk om iets tussen de pannen, zoals een keukenpapiertje, neer te leggen. Op deze manier bescherm je de anti-aanbaklaag en voorkom je dat er chemische stoffen uit de pan vrijkomen. Niet alleen fijn voor je pannen, maar ook voor je eigen gezondheid.

Messen

Het is natuurlijk makkelijk om al je messen bij elkaar in de besteklade neer te leggen. Makkelijk, maar niet echt bevordelijk voor de kwaliteit van de messen. Door alle messen op deze manier bij elkaar te gooien, beschadigd de snijkant van het mes en worden ze sneller bot. Een goede alternatieven zijn om een magneetstrip boven het aanrecht te hangen en hier de messen aan op te hangen of een messenblok aan te schaffen.

Lees ook: 10 voedsel gerelateerde dingen die we altijd al verkeerd deden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN.be | Beeld: Unsplash