Ingrediënten
  • 300 gram gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels gehaktkruiden
  • 50 gram beschuit/paneermeel
  • 1 of 2 paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 gram
  • 1 pak tomatenpuree (Heinz Tomate Frito 350 gram)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels (gedroogde) tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano (gedroogd of vers)
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • 300 gram (witte)rijst of pasta
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels gehaktkruiden
  • 50 gram beschuit/paneermeel
  • 1 of 2 paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 gram
  • 1 pak tomatenpuree (Heinz Tomate Frito 350 gram)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels (gedroogde) tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano (gedroogd of vers)
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • 300 gram (witte)rijst of pasta

Voor deze Griekse Kofta heb je geen pakjes nodig

Misschien wel een van de lekkerste Griekse gerechten is Kofta. Oorspronkelijk gezien komt dit gerecht waarschijnlijk weg bij het Turkse gerecht ‘kofte’, wat letterlijk gehaktballetjes betekent in het Turks. De Grieken hebben hier een eigen draai aan gegeven en zo ontstond het heerlijke gerecht voor Kofta. Met dit recept voor authentieke Kofta heb je geen kruidenpakje nodig én het staat binnen 30 minuten op tafel!

Zo maak je het:

  • Zet een pan water op en kook de rijst of pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng ondertussen het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en het paneermeel.
  • Draai met je handen langwerpige balletjes, ongeveer ter grootte van een pingpongbal.
  • Snijd de ui, paprika(‘s) en aubergine in stukken.
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg de gesneden groenten erbij en bak dit 3 á 4 minuten mee.
  • Schenk de tomatenblokjes in blik en de tomatenpuree erbij en roer goed door.
  • Breng de saus op smaak met alle kruiden en laat het vervolgens 10 minuten zacht sudderen.
  • Serveer de saus zodra het klaar is met de (witte)rijst of pasta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Vegetarische pasta arrabiata met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Pixabay