Ingrediënten
  • 30 grote pastaschelpen/Cecco Conchiglioni rigati
  • 450 gram ricotta
  • 250 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • 600 milliliter marinarasaus
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
10 + 30 min.
4 - 6 pers.

Een heerlijk vegetarisch avondmaaltje

Het maken van een simpele pasta hoeft niet veel tijd te kosten in de keuken. En hoewel deze gevulde pastaschelpen met ricotta er misschien uit ziet alsof je je uren in de keuken hebt lopen uitsloven, is niets minder waar. Je maakt deze ovenschaal namelijk in nog geen 10 minuten! Nog even een half uurtje in de oven en klaar ben je. Simpeler dan dit kunnen we het niet voor je maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven tot 190 °C.
  • Breng intussen een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de schelpen toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort met koud water tot de schelpen voldoende zijn afgekoeld om in de hand te houden.
  • Doe de ricotta, 2/3 van de mozzarella, verse peterselie, zout en peper in een grote kom en roer om alles te mengen. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
  • Verspreid één grote opscheplepel met marinara saus over de bodem van een ovenschaal.
  • Vul elke pastaschelp met ongeveer 1 volle eetlepel ricottavulling en plaats de schelpen met de vulling naar boven in de schaal.
  • Top de pastaschelpen gelijkmatig met de resterende marinarasaus. Bestrooi met de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Bak onbedekt in de oven totdat de kaas is gesmolten en de saus borrelt, ongeveer 30 minuten.
  • Buon Appetito!

Ook lekker: Vullende salade met zalm, aardappel en courgette

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 30 grote pastaschelpen/Cecco Conchiglioni rigati
  • 450 gram ricotta
  • 250 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • 600 milliliter marinarasaus
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt