Hanna Mellema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram aardappelen, geschild
  • Olijfolie
  • 800 gram gesneden prei
  • 15 gram verse dille
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 250 gram zalmfilet

Binnen een half uur op tafel!

Soms heb je gewoon zin in een lekkere Hollandse stamppot. Maar ben je even uitgekeken op de standaard boerenkool of hutspot? Dan hebben we hier een wat origineler recept. Deze stamppot met prei en zalm heeft een heerlijk frisse smaak dankzij de dille en mosterd. Hij is daardoor niet alleen lekker in de winter; ook de rest van het jaar smaakt de stamppot verrukkelijk. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Zo stamp je ‘m:

  • Doe de aardappelen in een pan met ruim water, een kook in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de prei in halve ringetjes, en hak de dille fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de zalm rondom aan. Het is niet erg als de binnenkant nog een beetje rauw is. Haal de zalm uit de pan en leg aan de kant. Bak daarna in dezelfde pan de prei 4-5 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de aardappelen af, voeg hieraan een scheut olie, de mosterd en dille toe. Stamp het fijn. Als de stamppot nog een beetje droog is, kun je er wat water aan toevoegen. Roer daarna de prei er doorheen, en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Trek de zalm in stukjes met twee vorken, en verdeel over de stamppot.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Stamppot maken zonder aardappel? Ja, dat kan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill YouTube Allerhande