Ingrediënten
  • 680 gram garnalen
  • 30 gram gesmolten boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Chilivlokken, peper en zout naar smaak
  • 45 gram panko broodkruimels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 340 gram ongekookte pasta
11 maart 2019
40 min.
4 pers.

Lekker voor vanavond!

Pasta met garnalen is altijd een goed idee. Vaak bakken we de gamba’s en roeren we ze daarna door de pasta. Dit keer deden we het echter anders en bakten we de garnalen in de oven voordat we deze aan de pasta toevoegden. De garnalen zijn extra krokant, heerlijk door de pasta!

Heb jij dit al eens gegeten?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de garnalen?

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Doe de garnalen in een grote kom en voeg de gesmolten boter, sjalot, citroensap- en rasp, witte wijn, knoflook, 2 eetlepels peterselie, chilivlokken, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe de panko in een kommetje en voeg de olijfolie en een beetje zout toe. Roer goed door elkaar met een vork.
  • Voeg 1 eetlepel peterselie aan het mengsel toe en roer opnieuw goed door.
  • Doe de garnalen in een ovenschaal en verdeel de panko er gelijkmatig overheen.
  • Zet de schaal zo’n 12 tot 15 minuten in de oven of tot de garnalen gaar zijn en de broodkruimels goudbruin zijn.
  • Kook in de tussentijd de pasta.
  • Verdeel de pasta en garnalen over vier borden. Serveer met eventueel wat stokbrood.
  • Geniet ervan!

Bekijk hier de video met volledige instructie:

Ook lekker: Taco’s met zalm, avocado en limoenmayonaise

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 680 gram garnalen
  • 30 gram gesmolten boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Chilivlokken, peper en zout naar smaak
  • 45 gram panko broodkruimels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 340 gram ongekookte pasta