Recept: gevulde kipfilets caprese

Ingrediënten
  • 4 kipfilets (±200 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 theelepel basilicum, gedroogd
  • 50 gram zongedroogde tomaten in olijfolie
  • 2 roma tomaten, in plakken
  • 4 mozzarella plakken (of 1 mozzarellabol in plakken)
  • Verse basilicumblaadjes
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 80 milliliter balsamicoazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets (±200 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 theelepel basilicum, gedroogd
  • 50 gram zongedroogde tomaten in olijfolie
  • 2 roma tomaten, in plakken
  • 4 mozzarella plakken (of 1 mozzarellabol in plakken)
  • Verse basilicumblaadjes
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 80 milliliter balsamicoazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker

Deze gevulde kipfilets zijn goddelijk!

Kip is niet voor niets een van de meest veelzijdige stukjes vlees. Echter klinkt het bakken van een mals stukje kipfilet vaak makkelijker dan het is. Bak je ze te kort? Dan loop je flink wat risico om besmet te raken met salmonella. Bak je de filets te lang? Dan worden ze taai en droog. Gelukkig kun je met dit recept niet veel fout doen. Gevulde kipfilets waren nog nooit eerder zo’n smaakexplosie!

Gevulde kipfilets waren nog nooit zo mals en smaakvol als bij dit recept alla caprese.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd elke kipfilet ± driekwart door op de dikste kant van elke filet. Let erop dat je de filet niet volledig doorsnijdt.
  • Breng de kip op smaak met zout, peper en de gedroogde kruiden.
  • Giet 1 theelepel zongedroogde-tomatenolie over elke filet, wrijf wat van de kruiden aan de binnenzijde van elke filet.
  • Vul elk kip met 2 plakjes verse tomaat, 2 theelepeltjes in de zongedroogde tomaten in reepjes, een plakje mozzarella en wat verse basilicum bladeren.
  • Prik met 3 of 4 tandenstokers diagonaal in de kip om de vulling binnen te houden tijdens het bakken.
  • Verwarm 2 theelepels zongedroogde tomatenolie (of olijfolie) in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de kip bakt, meng je de geperste knoflook, balsamicoazijn en bruine suiker in een klein kommetje.
  • Giet het mengsel in de pan rond de kip; breng aan de kook terwijl je af en toe roert, totdat het glazuur enigszins is verdikt (ongeveer 2-3 minuten).
  • Breng de pan over naar de voorverwarmde oven en laat de filets hier nog 10 – 15 minuten in bakken, of tot de kip gaar is en de kaas is gesmolten.
  • Verwijder tandenstokers en serveer de kipfilet met het balsamico-glazuur.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Maak in slechts 15 minuten de lekkerste zalm ooit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill