Recept: Maak in slechts 15 minuten de lekkerste zalm ooit

04 december 2018
15 min.
4 pers.

Deze zalm met honing en knoflook smaakt heerlijk!

Zalm is misschien wel een van de meest veelzijdige én gezondste stukje vis. Zo zit zalm vol met omega 3-vetzuren, vitamine D en selenium. Dankzij deze voedingsstoffen verklein je de kans op onder andere hart- en vaatziekten, ontstekingen in gewrichten en heeft het een positieve werking voor de ogen als het om veroudering gaat. Genoeg redenen dus om deze vette vissoort eens vaker te eten. Wil je graag snel klaar zijn in de keuken? Dan is dit zalmgerecht, dat je binnen 15 minuten bereidt, perfect voor jou!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op grillstand.
  • Zet een grote, ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur en laat de boter hierin smelten.
  • Smelt de boter ± 3 minuten in de pan, totdat deze goudbruin van kleur wordt en een nootachtige geur krijgt.
  • Schenk de honing erbij en laat dit oplossen in de boter.
  • Voeg de knoflooktenen (gesneden of geperst) toe en laat 1 minuut sudderen.
  • Knijp de halve citroen uit boven de pan en roer tot alle smaken gecombineerd zijn.
  • Leg de zalmfilets in de pan. Kook elke filet (met de huid naar beneden) 3 á 4 minuten tot ze goudbruin van kleur worden.
  • Schep met een lepel tussentijds de marinade over de filets heen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de citroen in schijven of parten rondom de zalm in de pan.
  • Verplaats de pan naar de oven en grill de zalm nog eens 5 – 6 minuten op de grillstand in de oven.
  • Serveer de zalmfilets met de bruine botersaus. Maak het gerecht af door het op te dienen met gestoomde groente, rijst of aardappelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Romige pasta met garnalen en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels honing
  • 2 of 3 knoflooktenen
  • Het sap van een halve citroen
  • 4 (wilde) zalmfilets (± 250 gram per stuk, met huid)
  • Citroen in schijven
  • Zout en peper naar smaak

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring