Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 gram Panko
  • Snuf zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 170 milliliter appelciderazijn
  • 60 milliliter sojasaus
  • 120 gram bruine suiker
  • 120 milliliter ketchup
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel maizena
  • Lente-ui, ter garnering
  • Sesamzaadjes, ter garnering
Tjitske
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 gram Panko
  • Snuf zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 170 milliliter appelciderazijn
  • 60 milliliter sojasaus
  • 120 gram bruine suiker
  • 120 milliliter ketchup
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel maizena
  • Lente-ui, ter garnering
  • Sesamzaadjes, ter garnering

Deze bloemkool in zoetzure saus is de ideale vleesvervanger

Onze krokante Chinese kip in zoetzure saus is een erg populair gerecht. Heerlijk om te serveren bij rijst en helemaal niet moeilijk om te maken. Vandaag hebben we een soortgelijk gerecht, maar dan vegetarisch! Ook frituren we dit gerecht niet, maar leggen we de bloemkool gewoon in de oven. Ook daarin krijgt het een lekker krokant laagje. Met de zoetzure saus en een beetje rijst is het een heerlijk gerecht!

Vervang eens stukjes kip met bloemkool!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de roosjes bloemkool in een grote kom en doe de bloem erbij. Meng dit zodat de bloemkool een jasje van bloem krijgt.
  • Klop de eieren los in een kommetje en doe de Panko in ene ander kommetje. Dip de bloemkoolroosjes een voor een in het eimengsel en dan in de Panko. Leg de bloemkoolroosjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Als alle bloemkool gepaneerd is, breng dan de roosjes op smaak met zout en peper.
  • Zet de bloemkoolroosjes 20 tot 25 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak dit ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de appelciderazijn, sojasaus, bruine suiker en ketchup toe en roer om het te mengen.
  • Meng een eetlepel maizena met een eetlepel water tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Laat inkoken.
  • Doe de bloemkoolroosjes door de saus en meng alles.
  • Serveer met rijst en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.

Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish