Christel
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 12 champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout en peper
  • Bieslook fijngesneden, naar smaak

Het water stroomt ons al in de mond

Champignons zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens ontzettend lekker! Bovendien kun je ze op tig manier bereiden en serveren. Ze zijn lekker als tapas, op toast of door de pasta. Deze geroosterde champignons zijn heerlijk als hapje zelf. In plaats van gewone champignons kun je voor dit recept ook kastanjechampignons of Portobello-champignons gebruiken.

Heerlijk als hapje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de geroosterde champignons?

  • Verwarm de oven voor op 250 °C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Maak de champignon schoon met een champignonborstel en snijd de steel van de champignons af.
  • Doe de champignons in een kom en schenk de olijfolie eroverheen.
  • Voeg de paprikapoeder, de knoflookpoeder, het zout en de peper toe. Roer tot alle champignons onder de olijfolie en kruiden zitten.
  • Leg de champignons op de bakplaat met de kant waar het steeltje zat omhoog.
  • Schuif de champignons in de oven en bak ze 14 tot 15 minuten.
  • Leg de champignons op een bord en verdeel de bieslook eroverheen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: rösti hutspot

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill YouTube Spain on a Fork