Ingrediënten
  • 3 hele knoflookbollen
  • 1 grote ui
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 375 milliliter verse slagroom
  • 1 liter (kraan)water
  • 1 tablet (kippen)bouillon
  • Garnering: verse bieslook of peterselie en drupjes olijfolie
Maayke
20 + 40 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 3 hele knoflookbollen
  • 1 grote ui
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 375 milliliter verse slagroom
  • 1 liter (kraan)water
  • 1 tablet (kippen)bouillon
  • Garnering: verse bieslook of peterselie en drupjes olijfolie

Gek op knoflook? Dan ga je deze gepofte knoflooksoep heerlijk vinden

Er zijn mensen voor wie er nooit genoeg knoflook in een gerecht kan zitten. Ook hier op de redactie gaan er bij ons heel wat teentjes knoflook door onze gerechten heen. En waarom ook niet, want het brengt niet alleen de smaak op niveau, maar het is ook nog eens ontzettend gezond! Zo zit de smaakmaker vol met vitamine B1, B6 en C. Ook bevat het mineralen als calcium, koper, kalium, fosfor en ijzer. Tijd dus om eens een heerlijke soep te maken van gepofte knoflook.

Je maakt deze soep voor acht personen, perfect als je binnenkort een etentje op de planning hebt staan!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gepofte knoflooksoep:

  • Verwarm de oven voor 160 °C.
  • Leg de drie knoflookbollen op een bakplaat of in een ovenschaal. Zet ze in het midden van de oven en bak/pof ze hierin in ca. 40 minuten gaar.
  • Haal de knoflookbollen uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Als het goed is kun je met een punt van een mes de teentjes knoflook gemakkelijk uit elke bol halen. Gebruik eventueel je vingers om de vastzittende velletjes los te halen.
  • Snipper de ui. Verhit een diepe (soep)pan op middelhoog vuur met de roomboter en fruit hier in de gesnipperde ui aan.
  • Leg de laurierblaadjes erbij en voeg de kruidnagel toe. Bak 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de gepofte knoflooktenen toe samen met de bloem en bak al roerend 1 minuut mee.
  • Schenk de verse slagroom, het water en doe al verkruimelend de (kippen)bouillontablet erbij.
  • Houd het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, met een deksel schuin op de pan.
  • Vis de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.
  • Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de gepofte knoflooksoep over meerdere soepkommen en garneer elke kom met wat verse bieslook of peterselie en druppel er een paar druppels olijfolie in.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met uitleg:

Ook lekker: Frisse citroen-ricottataart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill, YouTube