16 augustus 2021

Alle grote supermarkten hebben inmiddels toegezegd

Er komt nu echt een einde aan de goedkope plofkippen in de supermarkt. Eind 2023 zullen supermarkten alleen nog maar kip verkopen met minstens een 1 Beter Leven-ster.

Geen plofkip meer

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier zette zich al lange tijd in om de plofkip uit de supermarkt te krijgen. Het kippenvlees dat verkocht wordt zou minstens 1 Beter-Leven-ster moeten hebben. Eind 2023 is het zover en zullen de supermarkten plofkipvrij zijn.

Supermarkten

De supermarkten Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Plus, ALDI, Picnic, Coop, Dirk, Vomar, DekaMarkt, MCD, Spar, Hoogvliet en Boon’s Markt hadden al aan Wakker Dier laten weten dat zij geen plofkip meer zullen verkopen. Als laatste stemde ook supermarktketen Boni hiermee in. “Wij weten nu dat onze leverancier daadwerkelijk kan gaan leveren volgens het 1 sterkeurmerk. Wij hechten zeer aan het doen wat we zeggen richting onze klanten en hebben op die bevestiging gewacht”, vertelde Boni-directeur Frank Klören aan Nu.nl over de supermarkts beslissing om nu ook toe te zeggen.

Flopkip

Wakker Dier hoopt dat mensen alleen nog maar voor kip met minsten een 1 Beter Leven-ster zullen kiezen. Want hoewel er in de schappen geen plofkip meer zal liggen, kunnen consumenten mogelijk nog wel de zogenoemde flopkip in het diepvriesschap kopen. Dit is een kip die een iets beter leven had dan de plofkip, maar alsnog verdient deze kip geen keurmerk.

Lees ook: Recept: vegetarische bloemkoolburgers met parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Unsplash – Kyle Mackie