Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram garnalen, gepeld en zonder staart
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 eetlepels mayonaise
  • Optioneel: 2 theelepels sriracha saus
  • Het sap van een halve limoen
  • 3 avocado’s
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 stengels lente-ui
01 oktober 2019
20 min.
6 pers.

Gezond én ontzettend lekker!

Misschien is het wel een van de meest smaakvolle combinaties: avocado’s en garnalen. Ze zijn heerlijk op een toast. Kende je echter dit heerlijke recept al van gevulde avocado’s met pittige garnalen? Een gezonde én lekkere lunchoptie!

Binnen 30 minuten heb je een heerlijke lunch op tafel staan.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gevulde avocado’s met pittige garnalen:

  • Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze van kleur zijn, 2 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  • Combineer mayonaise, sriracha saus en het limoensap in een kleine kom.
  • Halveer de avocado’s en ontpit ze. Schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado’s in kleine blokjes. Gebruik de gehalveerde schillen als kommen.
  • Schep de garnalen in een grote kom en voeg hier de versnipperde rode ui en avocadoblokjes aan toe.
  • Schenk de pittige mayonaise erbij en roer voorzichtig tot alles goed bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in de avocado-schillen en garneer met de in ringen gesneden lente-uien.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Franse uiendipsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish 

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram garnalen, gepeld en zonder staart
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 eetlepels mayonaise
  • Optioneel: 2 theelepels sriracha saus
  • Het sap van een halve limoen
  • 3 avocado’s
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 stengels lente-ui