01 oktober 2019

Goed nieuws voor alle vegetariërs en mensen die minder vlees willen eten!

Kipnuggets zijn onmisbaar op het menu van de populaire fastfoodketen McDonald’s. Lekker, maar minder goed voor het milieu en de dieren. Daarom start McDonald’s vanaf vandaag met een tijdelijk verkrijgbare vegetarische variant van de McNuggets. Hiermee wil het fastfoodbedrijf inspelen op de groeiende behoefte van klanten die minder vlees willen eten.

Ga jij de vegetarische variant van kipnuggets binnenkort proberen?

McNuggets

McDonald’s lanceert vandaag de vegetarische variant van de populaire McNuggets. Deze kipnuggets zijn echter niet gemaakt van kip, maar van onder andere zeewier en zuivel. Annemarie Swijtink, marketingdirecteur bij McDonald’s, legt uit waarom er voor deze vegetarische variant gekozen is. “We zien in de samenleving meer een beweging van vlees naar vegetarische producten. De groep flexitariërs, consumenten die af en toe geen vlees eten, groeit in Nederland en daarmee ook de vraag naar vegetarische producten”, legt Swijtink uit.

Vegetarische producten

De McNuggets zijn niet de eerste vegetarische producten die op het menu verschijnen. De Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken gingen de nuggets al voor. De nieuwe nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Volgens de fastfoodketen zijn ze net zo smaakvol en krokant als de kip-variant. De vegetarische nuggets worden aangeboden in porties van zes, negen en twintig stuks. In de Happy Meal voor kinderen zitten vier stuks.

Falafel en Mexican Salsa

Niet alleen zullen de vegetarische McNuggets het menu verrijken, ook worden de Veggie Falafel en de Veggie Homestyle Mexican Salsa vanaf deze week op het menu gezet. De vegetarische producten zijn verkrijgbaar in bijna alle vestigingen van McDonald’s, zo meldt het bedrijf zelf.

Lees ook: Tony Chocolonely lanceert een spiksplinternieuwe chocoladereep!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Wikimedia Commons, Fritz Saalfeld