Ingrediënten
  • 1 groot stokbrood of ciabatta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 280 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1/2 theelepel Worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 115 gram mayonaise
  • 110 gram roomkaas
  • 120 zure room
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 115 gram cheddarkaas, geraspt
  • 2x 25 gram mozzarella, geraspt
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot stokbrood of ciabatta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 280 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1/2 theelepel Worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 115 gram mayonaise
  • 110 gram roomkaas
  • 120 zure room
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 115 gram cheddarkaas, geraspt
  • 2x 25 gram mozzarella, geraspt

Er zitten maar liefst drie kazen door de dipsaus

Van stokbrood met kruiden- of zeezoutboter worden we altijd blij. Herkenbaar? Dan word je vast laaiend enthousiast van dit gevulde stokbrood met romige kaasspinazie-dip. Alle kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er gaat een goede portie kaas door de dip. Duik dus maar snel de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd een rechthoek, in de lengte, uit de bovenkant van het stokbrood. Hol het brood uit, zodat daar straks de vulling in kan.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in zo’n 5 minuten zacht. Doe vervolgens de paprika en knoflook in de pan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de spinazie, pesto Worcestershiresaus, paprikapoeder, het zout, de peper en de mayonaise toe en roer tot alles goed is vermengd. Laat het mengsel goed warm worden.
  • Draai het vuur laag en voeg de roomkaas toe. Roer tot de roomsaus met alles is vermengd.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, cheddarkaas en 25 gram mozzarella toe en roer tot alle kazen zijn gesmolten.
  • Hevel het mengsel over in het stokbrood en sprenkel de rest van de mozzarella over de bovenkant. Bak het stokbrood 25 tot 30 minuten of tot de kaas goudbruin is geworden.
  • Laat het stokbrood 5 minuten afkoelen en snijd dan in plakken. Serveer warm.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gegrilde kip in een knoflook-biermarinade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Carl’s Bad Craving | Beeld: Videostill