Deze maaltijden kun je beter wel en niet thuis laten bezorgen

Geen zin om te koken? Zin in iets lekkers? Dan ligt een thuisbezorgde maaltijd al gauw voor de hand. Natuurlijk moet dit af en toe kunnen, maar toch voelen we ons na het eten van deze maaltijd vaak ‘ongezond’. Vandaag bespreken we het ongezonde imago van een afhaalmaaltijd en leggen we je uit welke optie je het beste kunt kiezen, wanneer je even op de lijn let. 

Hoe ongezond is een afhaalmaaltijd?

Het is lastig om alle afhaalmaaltijden over één kam te scheren, maar in dit geval doen we het toch even. Over het algemeen bevat een thuisbezorgde maaltijd weinig groente, heeft het een bezoekje gebracht aan de frituurpan en wordt menig gerecht afgemaakt met veel zout of kaas. In veel afhaalmaaltijden zit een grote hoeveelheid vet, wat zacht gezegd niet veel goeds doet voor je lijf.

Salade gelijk aan een bakje friet

Aan RTL Nieuws vertelt voedingsdeskundige Nanneke Schreurs waar je op moet letten. Volgens de voedingsdeskundige is zelfs een salade niet altijd de beste keuze. “Een salade die zwemt in een dikke berg saus is bijna net zo ongezond als een frietje zónder saus”, aldus Schreurs. De voedingsdeskundige raadt aan de saus apart van de salade te bestellen. Op deze manier kun je de hoeveelheid zelf doseren.

Welke maaltijd kun je het beste kiezen?

Als je wil kiezen voor een afhaalmaaltijd, maar je ook een beetje op de lijn let, dan zijn er een aantal maaltijden die je beter wel en niet kunt kiezen. Gerechten zoals pizza, taco’s, tortilla’s of pasta met witte saus zijn sowieso niet echt een goed idee. Kies daarentegen eens voor een volkoren- of speltpasta met een rode saus. Een andere optie is Thais eten. In Thaise gerichten zit over het algemeen weinig vet en redelijk wat groenten. Toch is het volgens Schreurs niet verstandig om te vaak te bestellen. “Als je zelf thuis kookt weet je altijd precies wat er in je eten zit en dat blijft de gezondste optie”, legt de voedingsdeskundige uit.

Lees ook: Het proberen waard: dit trucje helpt je gezondere boodschappen te doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels