Roos

Dit ingrediënt geeft je pasta een rijke en diepe smaak

Pesto: we zijn er dol op. Het groene goud smeren we regelmatig op een broodje, roeren we door een pastasalade of smeren we op een toastje. Indien je tijd hebt, is de zelfgemaakte variant het allerbeste. Met verse basilicum, olijfolie, parmezaanse kaas en pijnboompitjes kom je een heel eind. Maar wist je dat een bepaald ingrediënt je huisgemaakte pesto naar een nog véél hoger level tilt? 

Miso pasta

Miso pasta door je pesto? Ja, echt. We kennen miso pasta als toevoeging aan voornamelijk Aziatische gerechten. Deze pasta wordt gemaakt van sojabonen en is te herkennen aan z’n zoute of eigenlijk umami smaak. Umami is Japans voor hartigheid. Het is daarom niet gek dat deze pasta vaak in soepen, marinades, dressings of pastagerechten wordt gebruikt.

Miso pasta door de pesto

Ondanks dat je miso pasta en pesto niet snel zou combineren, raden wij het zeker aan. Meng een halve theelepel door ongeveer 120 gram zelfgemaakte pesto en voilà, je proeft meteen het verschil. Wil je een nog rijkere smaak? Voeg dan naar smaak nog wat extra miso pasta toe. De pasta werkt ook prima in een kant-en-klare pesto uit de supermarkt. Aan deze variant wordt echter al veel zout toegevoegd, dus gebruik hierbij niet te veel.

Probeer ook: Farfalle met pesto, courgette en geroosterde pistachenootjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchn | Beeld: Unsplash