Ingrediënten
  • 115 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 kipfilets
  • Olie, om te frituren
  • 1 rond brood
  • 260 gram Marinarasaus
  • 225 gram mozzarella kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, om te serveren
30 + 40 min min.
6 pers.

Een lekker eenpansgerecht met heel veel kaas!

Soms heb je weinig tijd om te koken, maar wil je wél iets lekkers op tafel zetten. En soms heb je gewoon zin in iets makkelijks. Dit gevulde brood met kip en parmezaanse kaas is precies het recept dat je zoekt. Een eenpansgerecht, waar je niet eens een pan voor nodig hebt! Dit brood is gevuld met lekker krokante kip en heel veel kaas. Een recept voor de echte kaasliefhebbers dus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de paneermeel, peterselie, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, zout en peper goed door elkaar in een middelgrote kom.
  • Doe de bloem en eieren allebei in een middelgrote kom.
  • Rol de kipfilet door de bloem, zodat deze helemaal bedekt is. Haal de kipfilet daarna door de eieren en tot slot door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de kipfilet helemaal bedekt is.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de olie warm genoeg is, bak je de gepaneerde kipfilet aan beide kanten goudbruin.
  • Haal de kipschnitzel van het vuur en laat hem uitlekken op wat keukenpapier.
  • Snijd de kipschnitzel in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Pak het brood erbij en snijd de bovenkant ervan af. Haal het brood uit de binnenkant weg en bewaar de bovenkant even apart.
  • Nu is het tijd om het brood te vullen. Begin met een laagje marinarasaus. Verdeel dit over de gehele bodem van de broodkom.
  • Vul de broodkom vervolgens met mozzarella, parmezaanse kaas, kipreepjes, marinarasaus en tot slot nog wat parmezaanse kaas. Bouw dit in laagjes op.
  • Plaats de deksel van het brood weer terug en wikkel het brood in aluminiumfolie.
  • Leg dertig minuten een zwaar voorwerp bovenop het gevulde brood. Denk aan een houten snijplank, met een paar boeken.
  • Meng in de tussentijd de boter, knoflook, peterselie en parmezaanse kaas in een kleine kom.
  • Haal het brood uit de aluminiumfolie en bestrijk hem gelijkmatig met het kruidenbotermengsel, zodat hij lekker krokant wordt.
  • Bak het brood 30 minuten in de oven.
  • Laat het geheel 10 minuten afkoelen en snijd het daarna in zes stukken.
  • Garneer eventueel met wat basilicum.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Wat is het brooddieet precies en hoe werkt het?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 115 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 kipfilets
  • Olie, om te frituren
  • 1 rond brood
  • 260 gram Marinarasaus
  • 225 gram mozzarella kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, om te serveren