Marlieke
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram spruitjes
  • 60 gram gesmolten boter
  • 2 eetelepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

De oven doet het meeste werk voor deze heerlijk romige spruitjes

Tijdens de wintermaanden komen spruitjes steevast op tafel. Niet alleen zijn de kleine kooltjes onwijs gezond, ook bestaan er inmiddels genoeg varianten om ze ondanks hun slechte naam toch bij iedereen in de smaak te laten vallen. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijk romige spruitjes met knoflookboter.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de geroosterde spruitjes:

  • Verwarm de oven voor op 240°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pel en halveer de spruitjes en doe ze in een grote mengkom. Pel en snijd de knoflookteentjes in vieren of vijven. Er mogen grote stukken tussenzitten.
  • Besprenkel de spruitjes en de knoflook met de gesmolten boter en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid de spruitjes en knoflook over de bakplaat. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de spruitjes zacht zijn. Voeg de laatste vijf minuten de Parmezaanse kaas toe.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige knoflookaardappelpuree

Dit recept bewaren voor later? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: videostill