Ingrediënten
  • Kookspray
  • 1,3 kilo aardappelen, in kwarten
  • 60 gram roomboter
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 60 milliliter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 gram sour cream
  • 60 milliliter melk
  • 1 theelepel oregano
  • Halve theelepel gedroogde rozemarijn
  • Bieslook ter garnering
195 min.
8 pers.

Knoflook kan je aardappelpuree nog lekkerder maken!

Heb jij een slowcooker in huis? Mooi! Haal die maar meteen tevoorschijn, want in de cooker kun je de lekkerste, romige aardappelpuree mét knoflook bereiden.

Gebruiker van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Vet de slowcooker in met de kookspray.
  • Voeg de aardappelen, boter, knoflook en water toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer alle ingrediënten en dek de pot af met de deksel.
  • Stel de slowcooker in op de hoogste stand en laat de aardappelen drie uur opstaan.
  • Gebruik daarna een stamper om de aardappelen fijn te stampen. Voeg daarna de sour cream, melk en kruiden toe en roer.
  • Proef en voeg eventueel nog meer zout en peper naar smaak toe.
  • Garneer met bieslook.

Lees ook: Recept: Romige gevulde aardappelen uit de oven 

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish 

Ingrediënten
  • Kookspray
  • 1,3 kilo aardappelen, in kwarten
  • 60 gram roomboter
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 60 milliliter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 gram sour cream
  • 60 milliliter melk
  • 1 theelepel oregano
  • Halve theelepel gedroogde rozemarijn
  • Bieslook ter garnering