01 mei 2019
25 min.
4 pers.

Een snelle en makkelijke manier om hutspot op tafel te zetten!

Een van de lekkerste Hollandse stampotten is hutspot. Dit kostje eten we veelal in het herfst- en winterseizoen, maar wij vinden dat het ook prima nu kan! Met name tijdens de drukke, doordeweekse dagen willen we graag een maaltje dat snel op tafel staat. Met de traditionele hutspot ben je wat meer tijd in de keuken kwijt, maar deze rösti hutspot staat in minder dan een half uurtje al op tafel!

Een snelle rösti hutspot voor de drukke doordeweekse dagen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit een diepe pan met een scheutje olie.
  • Voeg de bevroren rösti en hutspot groenten toe en bak dit ± 12 à 14 minuten tot de rösti en groenten zacht zijn geworden.
  • Voeg de hamblokjes en verse peterselie toe. Bak ± 3 minuten.
  • Strooi de geraspte oude kaas erover en breng op smaak met wat peper en zout. Roer goed door.
  • Maak een kuiltje met een spatel in het midden van de hutspot.
  • Breek hier de twee eieren in en laat het kort stollen.
  • Meng vervolgens de eieren door de rest van de rösti hutspot en klaar is Kees!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Met dit ingrediënt wordt je aardappelsalade nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 500 gram diepvries rösti
  • 500 gram hutspotgroenten
  • 2 theelepels verse peterselie, gehakt
  • 100 gram hamblokjes
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak