Dit is het geheim achter het perfecte romige roerei

Roos
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een halve eetlepel boter
  • 2 eetlepels bieslook, gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Het verrassende ingrediënt heb je waarschijnlijk al in huis

Eet jij bij een lunch of ontbijt buiten de deur graag een roerei? Dan doe je dit waarschijnlijk omdat je ‘m thuis niet zo lekker romig krijgt als in een restaurant. Toch is het maken van een romig roerei makkelijker dan je denkt. Met een simpel ingrediënt, wat je waarschijnlijk regelmatig in de koelkast hebt staan, maak je de allerlekkerste roereieren. Probeer het maar eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de lekkerste roereieren:

  • Voeg de eieren en yoghurt bij elkaar in een kom en roer door met een vork.
  • Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter. Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je het eiermengsel toe.
  • Wacht tot de structuur iets wat compacter wordt en roer vervolgens met een rubberen spatel voorzichtig door de pan. Herhaal tot het ei niet meer vloeibaar is en schep het vervolgens op een bord.
  • Breng op smaak met zout, peper en bieslook. Serveer het ei met toast.
  • Genieten maar!

Lees ook: Met dit ontbijtje lukt het je om meer eiwitten binnen te krijgen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish