Ingrediënten
  • 450 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Snuf peper
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesneden
02 augustus 2019

Het is overheerlijk!

Champignons zijn een van die voedingsmiddelen die we altijd wel in huis hebben. Je kunt deze eetbare paddenstoelen immers op tig manieren bereiden. Ze zijn heerlijk door de pasta of risotto, maar ook als hapje zijn ze lekker! Deze gegrilde knoflook-champignons zijn hemels!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Een ideaal hapje voor het weekend!

Hoe maak je de knoflook-champignons?

  • Maak de champignons schoon en halveer de exemplaren die erg groot zijn.
  • Doe de knoflook, azijn, lichtbruine suiker, roomboter, sojasaus, peper en het zout in een kommetje en roer goed door met een garde.
  • Voeg de champignons toe en roer net zo lang tot alle champignons zijn bedekt met de marinade.
  • Zet 30 minuten apart, zodat de marinade goed in de champignons kan trekken.
  • Prik de champignons nu op een lange satéprikkers. Je hebt waarschijnlijk 14 lange satéprikkers nodig.
  • Zet een grillpan op een middelhoog vuur en leg de prikkers met de champignons erin. Bak de champignons zo’n 5 à 7 minuten per kant.
  • Haal de champignons van de prikkers af (optioneel) en doe ze in een kom. Serveer met wat verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: bananenpudding met bitterkoekjes en zoute karamel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 450 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Snuf peper
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesneden