Ingrediënten
  • 350 gram kersen op sap, zonder pit (voor de kersenvulling)
  • 40 gram maizena (voor de kersenvulling)
  • Snuf kaneel (voor de kersenvulling)
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram crème fraîche (voor de roomvulling)
  • 150 gram yoghurt (voor de roomvulling)
  • 2 eetlepels citroensap (voor de roomvulling)
  • 70 gram suiker (voor de roomvulling)
  • 10 gram vanillesuiker (voor de roomvulling)
  • 50 gram maizena (voor de roomvulling)
  • 2 eieren (voor de roomvulling)
70 min.
8 - 12 pers.

Om je vingers bij af te likken

Kersentaart: we zijn er dol op. De varianten uit de supermarkt zijn erg lekker, maar als je zelf deze taart maakt, is-ie nog lekkerder! Waar wacht je nog op? Sla de ingrediënten voor deze Duitse kersen-roomtaart maar meteen in en duik de keuken in!

Dieser Kuchen ist köstlich!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de Duitse kersen-roomtaart?

  • Begin met het maken van de kersenvulling. Zet een grote pan op een middelhoog vuur en doe de kersen met het sap erin.
  • Doe de maizena in een kommetje en schep er een paar eetlepels van het kersensap in. Roer goed door, tot er geen klontjes maizena meer inzitten.
  • Voeg kaneel toe aan de kersen en breng aan de kook. Voeg vervolgens het maizenamengsel toe en roer goed door en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom en roer even door.
  • Voeg de boter en eieren toe kneed het tot een geheel.
  • Bekleed een springvorm (26 cm) met bakpapier en verdeel 2/3e van het deeg over de bodem en zijkanten van de springvorm.
  • Doe de crème fraîche, yoghurt, het citroensap, de suiker, vanillesuiker, maizena en eieren in een kom en meng met een garde tot een egaal mengsel.
  • Verdeel de kersenvulling egaal over de deegbodem en schenk er daarna het crème fraîche-mengsel overheen.
  • Maak van het overbleven deeg kruimels en verdeel dit over de taart.
  • Bak de taart 45 minuten.
  • Laat de taart volledig koelen voor je ‘m serveert.

Ook lekker: smeuïge karnemelktaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Easy Baking | Beeld: Videostill YouTube 

Ingrediënten
  • 350 gram kersen op sap, zonder pit (voor de kersenvulling)
  • 40 gram maizena (voor de kersenvulling)
  • Snuf kaneel (voor de kersenvulling)
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram crème fraîche (voor de roomvulling)
  • 150 gram yoghurt (voor de roomvulling)
  • 2 eetlepels citroensap (voor de roomvulling)
  • 70 gram suiker (voor de roomvulling)
  • 10 gram vanillesuiker (voor de roomvulling)
  • 50 gram maizena (voor de roomvulling)
  • 2 eieren (voor de roomvulling)