Naomi
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 120 milliliter chilisaus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sriracha

Je gegrilde kipfilet smaakt zo nog beter

De perfect gegrilde kip is nog niet zo simpel gemaakt. Je loopt het risico dat je kip droog en taai wordt en dat wil je uiteraard niet. Volg daarom deze tips voor de perfect gegrilde kip en je zult nooit meer teleurgesteld zijn als je een hapje neemt. 

In de ingrediëntenlijst vind je de ingrediënten voor de Thaise marinade. De ingrediënten voor de andere twee marinades; de honing-limoen en Hawaii marinade lees je hier onder.

Ingrediënten voor de twee andere marinades:

Honing-limoen marinade

  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel gember
  • Peper en zout naar smaak

Hawaii marinade

  • 240 milliliter ananassap
  • 180 milliliter ketchup
  • 120 milliliter sojasaus
  • 120 milliliter bruine suiker
  • 1 eetlepel geraspte gember

Wat moet je doen?

  • Marineer de kip met een marinade naar keuze. Zorg dat de marinade minimaal 20 minuten kan intrekken. Een goede marinade bestaat altijd uit drie componenten, namelijk: zuur, zoet, olie en kruiden. Je kunt hier heel leuk mee experimenteren.
  • Zorg dat de grill goed heet is, voordat je de kip erop legt.
  • Leg de kip uit de koelkast, terwijl de grill opwarmt, zodat de kip op kamertemperatuur kan komen. Door snelle wisselingen van temperatuur kan de kip taai worden.
  • Als de grill heet is bak je de kip 10 minuten aan de ene zijde en 10 minuten aan de andere zijde. Draai ‘m niet vaker dan een keer om.

Lees ook: Deze lichte ovenschotel met kip en aubergine is ideaal voor op warme dagen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: pexels