01 juni 2018

Vind je het jammer dat er geen oliebollentest meer komt?

Hoewel het nog lang geen oliebollentijd is, hebben we wel een nieuwtje over deze geliefde, Hollandse lekkernij. Elk jaar publiceert het AD de zowel bekritiseerde als geliefde oliebollentest in de krant, maar het dagblad laat weten hiermee te stoppen…

De smaaktesten

Elk jaar publiceert het AD verschillende smaaktesten. De haringtest, friettest en oliebollentest zijn vaste prik geworden in de krant, maar het AD stopt hiermee, dit laat hoofdredacteur Hans Nijenhuis op de website van het AD weten. “Nu het haringseizoen er weer aankomt rijst de vraag of de AD Haringtest ook weer terugkeert”, begint Nijenhuis zijn verhaal. “Die keert niet terug. We hebben besloten niet door te gaan met onze nationale smaaktests. Over smaak valt namelijk, zo bleek vorig jaar, wel degelijk te twisten. Te veel wat ons betreft.”

Kritiek

Zowel de oliebollen- als de haringtest kreeg voorgaande jaren veel kritiek. Zo werd de oliebollentest vorig jaar al aangepast. Voorgaande edities publiceerde de krant zowel de cijfers van de beste als de slechtste oliebollen van het land, maar wijzigde dit naar alleen een top 25 naar aanleiding van de oliebollengate. De commentaren van de testers zouden voorgaande edities onnodig grievend zijn, dit beaamt de hoofdredacteur van het AD. “Wat betreft die grievende teksten bij de oordelen: daar hebben de critici gelijk in. Ook wij vonden bij nader inzien dat we die beter anders hadden kunnen formuleren. Scherpe recensies kunnen misschien amusant zijn, maar zoals ik in december al in de krant schreef: leedvermaak is geen vermaak.”

Vind jij het jammer dat de krant met de smaaktesten stopt? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.

Lees ook: Gooi oud frituurvet nooit zomaar weg, maar doe dít ermee!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay