Naomi
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 verse taartbodems
  • 600 gram appels
  • Sap van 1 citroen
  • 240 milliliter water
  • 60 gram bruine suiker
  • 30 gram maizena
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Karamelsaus

Appeltaartfrietjes zijn de perfecte borrelsnack!

Wie is er niet gek op appeltaart? Wij kunnen zo niemand bedenken en daarom is het tijd voor een lekkere variatie van dit heerlijke hapje. Maak deze heerlijke appeltaartfrietjes voor een feestje of een borrel en dat wordt gegarandeerd smullen geblazen!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd ze in stukjes. Schenk vervolgens het citroensap eroverheen.
  • Zet een middelgrote sauspan op het vuur en doe hier het water met de bruine suiker in. Doe hier ook de maizena, kaneel, vanille en een snufje zout bij. Roer dit goed door tot het een geheel wordt.
  • Voeg nu de appels toe en roer het goed door. Laat ze 10 minuten met het mengsel meekoken. Zet het daarna opzij en laat het even afkoelen.
  • Rol 1 taartdeegbodem uit op een met bakpapier belegde bakplaat  en smeer daar het appelmengsel overheen. Leg daar de tweede taartbodem overheen.
  • Smeer het geheel aan de bovenkant in met losgeklopte eieren.
  • Gebruik een pizzaroller om de grote taart in de lengte door de helft te snijden en dan in de breedte in reepjes te snijden.
  • Bak de frietjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer het met karamelsaus.

Lees ook: Dit kun je het beste eten als het warm weer is

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish