Ingrediënten
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 200 gram garnalen, schoongemaakt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper
Tjitske
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 200 gram garnalen, schoongemaakt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper

Voor de echte liefhebber van gefrituurde garnalen

Begin je al te watertanden als je aan garnalen denkt? Dan moet je deze gefrituurde garnalen in een romige chilisaus eens proberen. Slanker zul je er niet van worden, maar wat is dit een lekkere traktatie! Zwengel de frituurpan maar aan voor dit heerlijke gerechtje!

Voor wie ga jij deze gefrituurde garnalen maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de frituurpan op 175 ºC.
  • Doe de mayonaise en chilisaus in een kom en meng dit.
  • Doe de schoongemaakte garnalen in een kom en voeg knoflook- en paprikapoeder, sojasaus, ei en peper en zout toe. Meng alles.
  • Voeg het ei toe aan de garnalen en meng weer.
  • Meng in een grote kom de bloem, maizena, kruiden, knoflookpoeder en peper en zout.
  • Wentel de garnalen een voor een door de bloem en leg ze op een bord.
  • Als alle garnalen zijn voorzien van een bloemlaagje, doe je ze in de frituurpan. Frituur de garnalen 2 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Meng de garnalen door de saus, of gebruik de saus als dipsaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Borrelhapje: garnalen met spek met een pittige mayonaisedip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill Spice Bangla