15 april 2019

De krokante kip bevat mogelijk stukjes metaal

Mora heeft besloten om een beperkt aantal producten met de naam Mora Kipkorn uit de markt te halen. Door een fout in de productie kunnen de kipsticks stukjes metaal bevatten. Mora verzoekt consumenten die in het bezit zijn van een verpakking Kipkorn dringend deze niet te consumeren en direct weg te gooien.

Let goed op wanneer je dit product onlangs hebt gekocht!

Mora Kipkorn

Mora haalt een partij producten met de naam Mora Kipkorn uit de schappen. Door een productiefout heeft de metaaldetectie niet goed gefunctioneerd, waardoor het product mogelijk metaaldeeltjes bevat. Het gaat om de Mora Kipkorn 5×60 gram, die verpakt zijn in de afgebeelde verpakking met lotcode 9067 en EAN-code 8710861994500. De lotcode is te vinden aan de bovenzijde van de verpakking. Alle andere Mora-producten zoals de Mora Oven & Airfry Kipkorn en de Vegetarische Kipkorn bevatten geen risico en kunnen gerust worden geconsumeerd.

Consument

Mora verzoekt consumenten die de kipkorn met de bovengenoemde lotcode aangeschaft hebben, met klem deze niet te eten en direct weg te gooien. Klanten kunnen de lotcode uit de verpakking knippen en deze opsturen naar Mora, onder vermelding van naam, adres, IBAN-rekeningnummer en ten naam stelling. Zij krijgen het aankoopbedrag terug, inclusief portokosten.

Excuses

Mora zegt hoge eisen te stellen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor het ongemak. Het bedrijf zal alle maatregelen nemen om deze fout in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: McDonald’s zet een nieuwe zomerse milkshake op het menu

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Mora