Ingrediënten
  • 8 grote jumbo garnalen of gamba’s, gepeld
  • 200 gram katenspek
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel Worcestershire
  • 1 theelepel Sriracha
  • 1/2 theelepel mierikswortel
  • Een snufje dille
23 januari 2019
15 min.
2 pers.

Lekker voor het weekend!

Als het weekend is, eten we meestal iets minder gezond dan doordeweeks. We pakken graag uit met stokbrood met lekkere smeersels, borrelnootjes en warme snacks. Nog op zoek naar een lekkere warme snack? Deze garnalen met spek zijn hemels!

Het is heel makkelijk om te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de garnalen met spek?

  • Pak een garnaal en een plak katenspek en rol de garnaal helemaal in het spek. De hele garnaal moet bedenkt zijn met het spek. Herhaal dit met de overgebleven garnalen en plakken spek.
  • Leg de garnalen op een bord en breng ze op smaak met wat peper. Draai de garnalen om en doe ook wat peper op de andere kant van de garnalen.
  • Schenk zo’n 40 à 50 milliliter zonnebloemolie in een koekenpan en verhit de olie op een middelhoog vuur.
  • Leg de garnalen voorzichtig in de pan als de olie heet is.
  • Bak de garnalen zo’n 10 minuten, 5 minuten per kant.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Doe de mayonaise, ketchup, Worcestershire, Sriracha, mierikswortel en dille in een kommetje en meng goed.
  • Geniet ervan!

Variatietip: gek op kaas? Snijd dan repen kaas ter grote van de garnalen uit een blok kaas. Leg deze op de garnaal en wikkel de garnaal en de kaas vervolgens samen in met spek. 

Lees ook: recept: romige spaghetti met drie kazen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Poor man’s gourmet kitchen | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 8 grote jumbo garnalen of gamba’s, gepeld
  • 200 gram katenspek
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel Worcestershire
  • 1 theelepel Sriracha
  • 1/2 theelepel mierikswortel
  • Een snufje dille