Deze vijf etenswaren gaan wallen onder je ogen tegen

Wallen, we zien ze het liefst zo snel mogelijk weer verdwijnen. We kunnen natuurlijk gaan smeren met allerlei dure oogcrèmes, maar we kunnen net zo goed wat etenswaren uit de koelkast plukken! Deze (goedkope) middeltjes werken namelijk net zo goed om die donkere kringen onder je ogen binnen mum van tijd weg te halen.

Weg met die wallen en smeer er gewoon een van deze vijf etenswaren op!

1. Volle melk

Eén van de etenswaren die we al gewoon in de koelkast hebben staan is volle melk. En dit product werkt perfect om van wallen af te komen! Het melkzuur in volle melk werkt kalmerend en hydraterend voor de huid. Drenk twee wattenschijfjes in de koude melk en leg deze vervolgens een paar minuten op je wallen.

2. Eiwit

Nog een goede manier om van die zakjes onder je ogen af te komen is eiwit. Daarnaast maakt eiwit je huid strakker en helpt het rimpels te voorkomen. Scheid het eigeel van het eiwit in een twee aparte kommetjes. Klop het eiwit op en breng dit met een kwastje aan onder je ogen. Laat 15 minuten intrekken en spoel vervolgens af met lauw water.

3. Groene- of zwarte thee

Groene- of zwarte thee heeft een kalmerende en ontzwellende werking op de huid rond je ogen. Trek twee theezakjes kort in een kop warm water, leg de theezakjes een halfuurtje in de koelkast en gebruik ze vervolgens 15 minuten op je ogen. Een andere mogelijkheid is om groene thee te zetten, de thee over te gieten in een ijsblokjesvorm en deze in te vriezen. De volgende ochtend wikkel je een ijsblokje in een doekje en leg je deze een aantal minuten onder je ogen.

4. Komkommer

De iconische komkommerschijfjes die we op onze ogen krijgen tijdens een spabehandeling bestaan natuurlijk niet voor niets. Komkommer werkt namelijk goed tegen wallen. Dit komt onder andere door de antioxidanten in komkommer die een kalmerende en ontzwellende werking hebben. Leg twee gekoelde schijfjes komkommer ongeveer 5 minuten op je ogen en je wallen zullen verdwenen zijn als sneeuw voor de zon.

5. Rauwe aardappelen

Geen komkommer in huis? Kijk dan even in de voorraadkast voor een doodgewone aardappelen. Deze werken namelijk als prima alternatief van de komkommer. Schil en snijd een aardappel in plakken en leg twee plakken onder je ogen. De schijven aardappel helpen ook om het overtollige vocht onder je ogen weg te halen.

Lees ook: Deze 5 groenten moet je nooit rauw eten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Public Domain Pictures