25 maart 2019
Maayke

De kant-en-klaarmaaltijden van de Aldi bevatten mogelijk de Listeriabacterie

Budgetsupermakt Aldi roept per direct diverse kant-en-klaarmaaltijden terug. Het zou gaan om de Hollandse kant-en-klaarmaaltijden van 500 gram uit de koelschappen. Volgens de budgetsupermarkt gaat het om maaltijden met alle houdbaarheidsdata. Mogelijk zijn de Hollandse kant-en-klaarmaaltijden besmet met de Listeriabacterie.

Het consumeren van deze maaltijden kan een groot gevaar voor de gezondheid zijn.

Listeria-bacterie

De bekende budgetsupermarkt Aldi is genoodzaakt om diverse Hollandse kant-en-klaarmaaltijden terug te roepen naar de winkels. In de maaltijden is de Listeria-bacterie gevonden. Deze bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Met name zwangere vrouwen vormen een grote risicogroep, omdat deze bacterie kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Ook oudere mensen en/of mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een groter gevaar voor hun gezondheid wanneer ze de Listeriabacterie binnenkrijgen.

Hollandse kant-en-klaarmaaltijden Aldi

Aldi maakt bekend dat het om verschillende 3-vaks Hollandse kant-en-klaarmaaltijden van 500 gram van 3,29 euro per stuk gaat.

  • Rundergehaktbal met bloemkool een aardappel
  • Kipfilet Stroganoffsaus met sperziebonen en aardappel
  • Runderlapje met stoofpeertjes en aardappelpuree
  • Hamburger met sperziebonen en aardappel
  • Cordon blue met spinazie en aardappel
  • Runderhachee met rode kool en aardappelpuree

Aldi kant- en klaarmaaltijden

Aldi roept haar klanten op om per direct de bovengenoemde producten niet te eten en terug te brengen naar één van haar winkels. Klanten krijgen bij inlevering, ook zonder bon, per direct het aankoopbedrag vergoed.

Lees ook: McDonald’s komt met een nieuwe, zomerse McFlurry

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum, NVWA | Beeld: ALDI Nord door Sammy Zimmermanns onder de licentie CC BY 2.0