Ingrediënten
  • 225 gram pasta
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote witte ui, gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter runderbouillon
  • 2 theelepels Worcestershiresaus
  • 2 takjes verse Tijm
  • 30 gram broodkruim (panko)
  • 120 gram Gruyere-kaas
40 min.
4 pers.

Twee hartverwarmende maaltijden in één!

Een dampende kop uiensoep of een bord vol romige pasta: het zijn van die typische comfort food gerechten die ons door de druiligere dagen heen helpen. Met deze pasta combineer je de twee klassiekers. Binnen een handomdraai zet je een heerlijke maaltijd op tafel met een goede dosis knoflook en kaas. Daar knapt iedereen van op!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen twee eetlepels boter en de olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de ui en een snufje zout toe zodra de boter is gesmolten. Fruit de ui totdat ze zacht zijn en goudbruin kleuren, circa 20 minuten.
  • Voeg de knoflook en bloem toe aan de plan en meng met de boter en ui. Laat 2 à 3 minuten koken op laag vuur.
  • Doe daarna de runderbouillon, Worcestershiresaus, en de naaldjes van de verse tijm in de pan. Meng alles goed. Laat 2 à 3 minuten koken totdat de saus is ingedikt.
  • Laat de overgebleven eetlepel boter smelten in een klein pannetje. Voeg dan het broodkruim toe, roer door en laat bakken op laag vuur totdat het kruim goudbruin kleurt.
  • Giet de pasta af en doe deze in de pan bij de saus. Voeg ook de kaas toe en roer alles goed door. De warmte van de saus moet ervoor zorgen dat de kaas een beetje smelt.
  • Serveer met het broodkruim en meer geraspte kaas naar wens.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Franse uiensoeptosti met rosbief

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 225 gram pasta
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote witte ui, gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter runderbouillon
  • 2 theelepels Worcestershiresaus
  • 2 takjes verse Tijm
  • 30 gram broodkruim (panko)
  • 120 gram Gruyere-kaas