Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 uien, in halve ringen
  • 4 eetlepels Vermout
  • 100 milliliter runderbouillon
  • Zout en peper, naar smaak
  • Gedroogde tijm, naar smaak
  • 1 focaccia (350 gram)
  • 8 grote plakken (100 gram) Zwitserse Emmentaler
  • 5 grote plakken (60 gram) rosbief
  • Boter, om in te bakken
20 min.
2 pers.

Met deze uiensoeptosti til je je lunch naar een hoger niveau

We zijn dol op Franse uiensoep en we zijn gek op tosti’s. De twee combineren is voor ons dan ook een match made in heaven. Deze Franse uiensoeptosti met rosbief zien we dan ook als een echte traktatie. Het kost meer tijd om klaar te maken dan een gewone tosti, maar het is de tijd absoluut waard.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en smelt er de roomboter in met de olie.
  • Voeg de uien toe en bak ze zo’n 15 minuten. De uien moeten mooi gekarameliseerd zijn, roer regelmatig door.
  • Voeg na zo’n 15 minuten een paar eetlepels Vermout toe en roer opnieuw goed door.
  • Schenk de runderbouillon bij de uien en roer opnieuw goed door. Laat de bouillon inkoken.
  • Breng de uien op smaak met zout, peper en tijm.
  • Snijd de focaccia in de breedte doormidden.
  • Verdeel 4 plakken Emmentaler over de focaccia en leg daar de plakken rosbief op.
  • Verdeel het uienmengsel op de kaas en rosbief.
  • Leg op de uien opnieuw 4 plakken Emmentaler en leg de bovenkant van de focaccia erop.
  • Verhit een klontje boter in de koekenpan en leg de focaccia erin en bak de onderkant goudbruin.
  • Smeer de bovenkant van de focaccia in met wat boter en draai om. Bak deze kant ook goudbruin en tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd de focaccia doormidden en serveer.

Ook lekker: Pasta met pompoen en Italiaanse worst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sam the Cooking Guy | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 uien, in halve ringen
  • 4 eetlepels Vermout
  • 100 milliliter runderbouillon
  • Zout en peper, naar smaak
  • Gedroogde tijm, naar smaak
  • 1 focaccia (350 gram)
  • 8 grote plakken (100 gram) Zwitserse Emmentaler
  • 5 grote plakken (60 gram) rosbief
  • Boter, om in te bakken