Rowan Hattu
15+90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 7 gram gedroogde snelwerkende gist
  • 400 milliliter lauw water
  • 500 gram witbroodbloen
  • 2 theelepels fijn zeezout
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Een half bosje salie
  • 1 theelepel fleur de sel
  • 100 gram groene olijven

Jummie!

Een heerlijke snack tussendoor, wie houdt er nou niet van? Echter, zijn de meeste snacks een beetje standaard. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen. Neem bijvoorbeeld dit recept voor een focaccia met olijfolie en salie. Heerlijk! 

Zo maak je de focaccia met olijfolie en salie

  • Allereerst los je de droge gister op in het lauwwarme water.
  • Vervolgens pak je een kom en voeg je hier de bloem en het fijne zout in.
  • Maak in het midden van de kom een kuiltje.
  • Hier giet je het lauwwarme water met gist in.
  • Voeg er daarna nog twee eetlepels olijfolie aan toe.
  • Maak je aanrecht helemaal schoon en bestrooi deze dan met bloem.
  • Leg vervolgens het deeg hierop.
  • Daarna kneed je voor tien minuten het deeg zacht.
  • Pak een schone kom en doe dan het geknede deeg in de kom.
  • Dek deze af met een theedoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
  • Vet vervolgens een bakblik in met wat olijfolie.
  • Na een uur leg je het deeg in het bakblik.
  • Vul de vorm door het deeg uit te rekken.
  • Leg hier dan ook weer een theedoek overheen en laat het 45 minuten rijzen.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden.
  • Na 45 minuten besprenkel je het deeg met olijfolie en bestrooi het daarna met salie en fleur de sel.
  • Voeg er dan de olijven aan toe.
  • Bak het geheel dan voor twintig minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze asperges met pancetta, feta en pittige honingsaus wil je proberen!

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock